DSC05952.JPG
DSC05952.JPG

Hippotherapie


SCROLL DOWN

Hippotherapie


Een tweede doel van onze vereniging is mensen helpen door middel van onze rustige en stabiele paarden, meer bepaald door hippotherapie en aangepast paardrijden.

Hippotherapie is een therapie waarbij de persoon in zijn geheel bekeken/behandeld wordt in relatie tot de verschillende levensdomeinen en context waarin hij functioneert. Bij de hippotherapie sessies wordt het paard vooral ingezet als motivator, stimulator, communicatiepartner, … . Door het werken en omgaan met het paard kan men op verschillende domeinen vooruitgang boeken. Zowel op sociaal, psychomotorisch als op emotioneel niveau.

Afhankelijk van de doelstellingen en mogelijkheden van de persoon kan er zowel naast, als op het paard gewerkt worden.


IMG_20190810_132208.jpg
 

Shauni Collier

Na haar opleiding Toegepaste Psychologie volgde Shauni een opleiding Hippotherapie aan de Arteveldehogeschool. Meteen hierna is ze op De Groenen Hoek begonnen als hippotherapeut.

Shauni is vooral gespecialiseerd in psychologische en emotionele problematieken en begeleidt ook kinderen met een ontwikkelingsproblematiek.

Shauni geeft sessies hippotherapie op zaterdag om de 2 weken.


 

Laura Van Vaeck

Laura is enkele jaren als kinesist actief geweest waarna ze de opleiding Hippotherapie aan de Arteveldehogeschool volgde. Hierna trok ze voor een jaar naar Peru om er hippotherapie te gaan geven.

Laura begeleidt vooral kinderen met een motorische problematiek alsook kindere met een ontwikkelingsproblematiek.

Laura geeft sessies hippotherapie op zaterdag om de 2 weken.

IMG_20190810_132023.jpg

 

Onze paarden zijn zo rustig en stabiel dat ze perfect geschikt zijn om mensen te helpen...

Meer info nodig omtrent hippotherapie?